Joitakin maailman älykkäimpiä koiria

Shetlanninlammaskoira

Tämä rotu saattaa muistuttaa sinua minikokoisesta colliesta. Shetlanninlammaskoira jalostettiin islanninlammaskoiran paikalliseksi vaihtoehdoksi.
Jälkimmäistä tavataan yleisesti Shetlannin saarilla. Näistä pienistä spitz-paimenkoirista kasvatettiin myöhemmin collieita, joille annettiin erityisominaisuuksia ja -piirteitä.
Shetlanninlammaskoira on hyvin energinen. Se rakastaa leikkiä, ja paras paikka sellaisen pitämiseen on maaseudulla.
Se on loistava lemmikki maanviljelijöille.

Papillon

Katsoessasi noita söpöjä kohokorvia rakastut heti tähän rotuun. Papillonin pitäminen kotona on todellinen ilo.
Ihmisillä on ollut tätä rotua jo 1500-luvulta lähtien. Papillonit ovat seurallisia, aktiivisia ja helposti koulutettavia.
Myös tämän koiran henkiset kyvyt ovat yllättäviä.

Saksanpaimenkoira

Kapteeni Max von Stephanitzin ansiosta meillä on nykyään nykyaikainen saksanpaimenkoira. Tämä laji on erinomaisen älykäs ja erittäin hyödyllinen.
Tämä ei ole vain lemmikki, vaan myös apuri monilla elämänalueilla. Sitä käytettiin aluksi paimenkoirana, mutta nykyään voit nähdä tämän koiran työskentelevän
poliisin kanssa. Saksanpaimenkoirat ovat tottelevaisia, älykkäitä ja niillä on erinomaiset suojelutaidot.

Gordon Setter

Skotlannista ja Englannista kotoisin olevat, herttuan mukaan nimetyt gordoninsetterit ovat varsin kuninkaallinen rotu. American Kennel Clubin mukaan, vaikka ne alun perin kasvatettiin metsästystä varten, setterit ovat tulleet tunnetuiksi älykkyytensä lisäksi luotettavuudestaan, erinomaisesta muististaan ja kestävyydestään.

Vanha englanninpaimenkoira

Your Purebred Puppyn mukaan vanhat englanninpaimenkoirat ovat seurallisia, hyväluonteisia lemmikkejä, jotka viihtyvät ihmisten seurassa ja vaativat huomiota. Ne ovat moitteettomia vahtikoiria, ja ne viihtyvät tilanteissa, joissa niiden on suojeltava jotakuta tai jotakin. Mutta varoitetaan, että ne voivat muuttua onnettomiksi ja tuhoisiksi, jos ne jätetään ilman seuraa.

Englanninspringerspanieli

Englanninspringerspanielit on alun perin kehitetty “ampumakoiriksi” pelloilla tapahtuvaa riistanammuntaa varten, ja ne ovat äärimmäisen tottelevaisia jäljittäessä ja metsästäessä, mutta myös miellyttäviä seurakavereita. Dog Time -lehden mukaan nämä urheilulliset rodut ovat ihanteellinen karvainen ystävä vaellukselle tai retkeilyyn.

Belgian Tervuren

Tervit, kuten belgialaiset tervureneja yleisesti kutsutaan, ovat hyvin itsenäisiä ja älykkäitä. American Kennel Clubin mukaan niiden älykäs omatoimisuus voi itse asiassa aiheuttaa niille ongelmia, jos niitä ei kouluteta oikein. Tehtävien ja askareiden muuttaminen leikiksi auttaa näitä pentuja saamaan työnsä tehtyä, ja ne alkavat itse asiassa nauttia uudesta työstään.

Bernin vuorikoira

Bernin vuoristokoira on helposti koulutettavissa, mutta varoitetaan: Ne eivät pidä koulutusmenetelmien nopeasta muuttamisesta tai kovista käskyistä. Your Purebred Puppyn mukaan ne ovat herkkiä olentoja, mutta haluaisitko sinä loukata näiden suloisten koirien tunteita? Ne tunnetaan myös suuresta voimastaan ja kyvystään paimentaa karjaa (ja periaatteessa kaikkea muutakin tilalla). berninpaimenkoira
Bernin vuorikoira on helposti koulutettavissa, mutta varoitetaan: Ne eivät pidä koulutusmenetelmien nopeasta muuttamisesta tai kovista käskyistä. Your Purebred Puppyn mukaan ne ovat herkkiä olentoja, mutta haluaisitko loukata näiden suloisten koirien tunteita? Ne tunnetaan myös suuresta voimastaan ja kyvystään paimentaa karjaa (ja periaatteessa kaikkea muuta karjatilalla).

Bloodhound

Verikoirat haluavat ottaa ohjat käsiinsä, ja se on niiden nenän ansiota. Cesar’s Wayn mukaan nämä metsästäjät paikallistavat saaliinsa hajun perusteella eivätkä anna periksi ennen kuin löytävät etsimänsä. Verikoiraa taitavampaa tekniikkaa ei löydy, vaikka päättäväisyys voi joskus merkitä sitä, että rotu on hieman itsepäinen.

Villakoira

Villakoirat eivät ole vain kauniita pentuja – ne ovat myös melko hyviä urheilussa. American Kennel Clubin mukaan nämä koiraeläimet ovat loistavia agilityssä, tottelevaisuudessa ja jäljestysurheilussa, koska niitä on helppo kouluttaa. Ne ylittävät itsensä vesihauissa, telakkasukelluksessa ja jopa metsästyskokeissa. Kuka tiesi?

Dobermannipinseri

Dobermannit ovat hurjia suojelijoita, jotka on helppo kouluttaa heti syntymästään lähtien. Dog Timen mukaan vahtikoirana oleminen on niille luontainen vaisto, joten ne ovat äärimmäisen suojelevia omistajiaan kohtaan. Mutta jos niitä ei kasvateta kunnolla, niistä tulee päällekäyviä ja ne alkavat johtaa taloutta. Nämä älykkäät koiraeläimet reagoivat nopeasti toimintaan ja käskyihin, mutta tarvitsevat ehdottomasti rakkautta kotona.

Rottweiler

Rottweilerit ovat klassinen työkoirarotu, ja ne palvelevat usein poliisivoimissa tai auttavat huononäköisiä. Dog Timen mukaan rottweilerit viihtyvät kurinalaisessa, hyväkäytöksisessä ympäristössä, jossa on vain vähän rähinöintiä. Siellä ne oppivat olemaan rakastavia pentuja ja näyttävät täyden potentiaalinsa älykkäinä ja huolehtivina olentoina.

Labradorinnoutaja

Dogcare-sivuston mukaan labradorinnoutajat ovat itse asiassa perinteisiä “vesikoiria”, joilla oli alun perin työtä jo vuosia sitten sorsanmetsästyksessä ja kalastajien mukana. Niiden litteä, saukon kaltainen häntä ja säänkestävä turkki antavat niille mahdollisuuden viihtyä vedessä. Fyysisten ominaisuuksiensa lisäksi nämä pennut ovat erittäin älykkäitä ja rakastettavia – ne sopivat erinomaisesti mihin tahansa kotiin.

Pembroke Welsh Corgi

Englannin kuningatar ei valitse mitä tahansa koiraa pysymään rinnallaan vuosikausia. Pembroke Welsh Corgi on kiintymyksellinen (olematta kuitenkaan tarpeellinen), uskollinen ja yksinkertaisesti älykäs. American Kennel Clubin mukaan nämä pennut pystyvät pienistä jaloistaan huolimatta liikkumaan nopeasti ja pysymään jaloillaan hyvin pitkään.

Alaskan Husky

American Kennel Clubin mukaan Alaskan Huskyt ovat “laumaeläimiä”, ja perheen “laumassa” johtajan on oltava sinä. Käännös? Sinun on parasta kouluttaa ne kunnioittamaan auktoriteettiasemaasi, tai ne ohittavat sinut melko helposti. Luottamus, kärsivällisyys ja tottelevaisuus ovat avainasemassa, jotta suhde näihin kauniisiin eläimiin olisi hyvä.

Shetlanninlammaskoira

Sheltti on American Kennel Clubin mukaan yksi menestyneimmistä tottelevaisuusroduista. Bordercollie-rodun tavoin ne ovat innokkaita miellyttämään omistajiaan, ja kun niille on opetettu tottelevaisuuskoulutuksessa perusasiat, ne ovat valmiina koko elämänsä ajan. Ne kuitenkin rakastavat vieraita ihmisiä, joten pidä ne tiukassa hihnassa, minne tahansa menetkin.