Inte familjevänligt: Hundraser som inte är bäst med barn: Hundraser som inte är bäst med barn

Att välja rätt hundras för dig och din familj är inte lätt, särskilt inte om du har små barn. Även om hundar anses vara människans bästa vän varierar detta talesätt beroende på ras. Det är avgörande att din nya valp inte bara kommer att komma överens med dig utan även med dina barn, liksom med gäster och grannar. Även om alla hundar kan tränas kan inte alla raser tränas till att gilla och leva tillsammans med barn. Tro det eller ej, men att äga vissa raser kan till och med leda till att din hemförsäkring stiger! Det här är de hundraser som familjer bör vara försiktiga med att låta sina små barn umgås med.

Rottweiler

Rotenweilerrasen är känd för sin styrka och för sin stora storlek. De föddes ursprungligen upp för sin styrka och användes ofta för att driva boskap och dra små vagnar. Rottweilers kan uppträda våldsamt i närheten av främlingar på grund av sin lojalitet och modiga natur. Denna ras används ofta som polishundar och vakthundar. De älskar att leka, men missuppfattar ofta grovlek som något riktigt.

Varghybrid

Den här pälsliknande varelsen är egentligen en Wolf Hybrid, som är en korsning mellan en gråvarg och en hund. Även om den här rasen är ganska häftig och fluffig att titta på på avstånd, erbjuder Wolf Hybrid s kombination av genetiska egenskaper. Den är alltså mindre förutsägbar än andra hundar eller vargar och du kanske inte vill lämna ditt barn ensam med den eller springa på den i en mörk gränd.

Prev