A 6 legnyugodtabb kutyafajta, amely tökéletesen illeni fog az otthonodba

Advertisements

Összeállítottunk egy listát, abból a 6 kutyafajtából, amelyek szinte soha nem ugatnak. A hangos kutyáknak is megvan a maga előnye – például nagyszerű házőrzők, így tökéletesen képesek tartják távol az illetéktelen behatolókat – ám ennél sokkal gyakoribb, hogy a csöndes kutyusok jelentik a legjobb társaságot. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk a nagy személyiséggel megáldott, beszédes ebeket, de valljuk be a sok ugatás akár válóok is lehet.

Bernáthegyi

A bernáthegyik eredetileg a svájci farmokról származó munkakutyák voltak, mára a kiegyensúlyozott természetüknek köszönhetően ezek a kedves kis óriások a fiatal családok szolgálatába álltak. Fontos jellemvonásuk, hogy gyorsan képesek kötődést kialakítani egyetlen személlyel, így általában gyorsan kiderül ki lesz a családból a kedvencük. Mivel RENGETEG az energiájuk, a tapasztalatlan gazdik számára nehéz feladat lehet a rendre nevelésük, ezért új kutyatulajdonosoknak talán nem a legszerencsésebb választás.

Cavalier King Charles Spániel

Jó okkal volt a Szex és New Yorkban Charlotte-nak is egy. Ez a játékkutya a jelképe a sportos nagyvárosi életnek: csendes, barátságos és (természetesen) őrülten cuki. Ennek ellenére sokkal több egy ölebnél, sokan nincsenek tisztában azzal, milyen sportos is valójában. Imádják a hosszú sétákat és a futást (más állatok kergetését), ráadásul néhányuk vadászkutyaként is meglehetősen jó teljesítményt nyújt! Ez azonban nem jelenti azt, hogy túlmozgásosak, nagyszerűen képesek alkalmazkodni az életmódodhoz.

Francia Bulldog

A következő boldog lakáskutya a francia bulldog, akinek egy könnyű sétánál több testmozgásra nem lesz igénye. A játékos természetük ugatásban nem ölt testet, ahelyett inkább az vonzalmukkal, érzelmeikkel fejezik ki magukat. Könnyen taníthatóak, éppen ezért nagyszerű választás a kezdő kutyásoknak is. Barátságos természetük teszi őket tökéletes családi kutyává.

Basenji

A basenjinek konkrétan ez az ismertetőjegye, hogy nem képes ugatni, bár teljesen némának nem mondható. Amikor ezek az ebek úgy döntenek, hogy felszólalnak furcsa jódlizáshoz hasonlító hanghatásokat hallatnak. Számos előnnyel és hátránnyal jár a tartásuk. Hihetetlenül barátságos, problémamentes kutyák, tökéletesek a lakásba. Másrészről viszont nagyon nehezen kezelhetők, és nagyon ritkák, így a várólisták nagyon hosszúra nyúlnak.

Shiba Inu

Bár ezek a kutyák gyakran szerepelnek az állatos mémek között, valójában vicces megjegyzéseket ne várjunk tőlük. Ez a típus általában nyugodt — és csak alkalmanként hagyja el a száját, egy-egy “Shiba sikítás.” Ez a hang sokakat egy macska nyávogására emlékeztet! Bár a kiképzésük nem mondható egyszerűnek, ha valahogy mégis a végére érnénk már nagyon könnyű dolgunk lesz. Tökéletes választás a városlakók számára, hiszen az apartmanokban minden probléma nélkül egyedül hagyhatók.

Ausztrál pásztorkutya

Energikus és éles eszű fajtaként, az ausztrál pásztorkutyákat valójában főként az USA-ban tenyésztették ki. Bár a falka jelezni fogja a veszélyt a gazdájának, eszeveszett ugatásra aligha számíthatunk. Ezek a kutyák hihetetlenül érzékenyek, gyűlölik az egyedüllétet és a szűk tereket, így a lakásokkal sem kompatibilisek. Nagyszerű társ lehet, ha sok szabadidővel és nagy hellyel rendelkezel, hiszen az idomításuk egyszerű, a személyiségük pedig rendkívül odaadó.

Advertisements