6 livsmedel dina husdjur aldrig ska äta

Advertisements

Dedikerade hundälskare tenderar att vara väldigt snälla människor. Vi delar våra hjärtan och hem (och för några lyckliga valpar, till och med foten av våra sängar) med våra hundkompisar. Visst är det inget fel med att dela vår favoritmat med våra hundar också, eller hur? Inte nödvändigtvis. Många av de livsmedel, som frukt och grönsaker, som människor smälter alldeles utmärkt kan orsaka kaos på en hunds kropp och orsaka allvarliga hälsoproblem. Å andra sidan kan några av de livsmedel som människor äter introduceras till hundens kost alldeles utmärkt, och till och med ge hälsofördelar som ledstyrka, bättre andetag och allergiimmunitet.

Men innan du ger din hund mat som du längtar efter, läs vidare och lär dig vilken mat som inte är säkra för din hund, och välj alltid ett kvalitetshundfoder som din hunds huvudkost.

choklad

Detta är inte bara en urban legend. Choklad innehåller giftiga ämnen som kallas metylxantiner, som är stimulanser som stoppar en hunds metaboliska process. Även bara lite choklad, särskilt mörk choklad, kan orsaka diarré och kräkningar. En stor mängd kan orsaka anfall, oregelbunden hjärtfunktion och till och med död. Ha inte choklad på en tillgänglig plats för din hund. Om din hund äter choklad, kontakta en veterinär eller Pet Poison Helpline så snart som möjligt.

Advertisements
Prev