6 hundraser som inte fäller

Advertisements

Hundar som inte fäller är perfekta för den som vill köpa hund men lider av allergier eller vill undvika att få soffan täckt av hundhår. Fortsätt läsa för att hitta din perfekta hund.

Om du någonsin har lidit av pälsdjursallergi så är förmodligen en hundras som inte fäller i toppen av din lista över drömraser.

De flesta allergiker är egentligen inte allergiska mot hundhåren i sig, utan mot någonting som kallas mjäll. Mjäll är mikroskopiska hudpartiklar som kan irritera ögon och näsor. Alla hundar producerar detta men hundar som inte fäller producerar mycket mindre av det.

Låt oss ta en titt på några av de bästa icke-fällande pälsbollarna som finns därute.

Så, om du letar efter en hund som inte fäller eftersom du är allergisk eller inte uppskattar att få hundhår i hela soffan men ändå älskar hundar, här är en lista som du kan utforska och, vem vet, du kanske hittar din framtida bästa vän.

Bichon Frisé

Bichon frisé är en vänskaplig och tillgiven liten hund som kommer att utgöra ett fantastiskt tillskott till familjen. Dessa gulliga hundar, med sin utmärkande vita päls och svarta nosar, anses vara relativt allergivänliga. De fäller minimalt tack vare sin tunna päls men ägare bör notera att Bichon Frisé är en ras som kräver regelbunden pälsvård för att undvika tovor.

Advertisements
Prev