27 af de Sundeste Hunderacer

Advertisements

Hunde kan være sårbare over for bestemte sundhedsproblemer afhængigt af deres gener, ligesom mennesker. Disse lidelser inkluderer ofte hjerteproblemer, kræft, ortopædiske problemer og endda allergier eller problemer med huden. Men nogle hunderacer er generelt sunde og er kendt for ikke at opleve særligt mange alvorlige sundhedsproblemer. Hver enkelt hund er selvfølgelig forskellig, og der er ingen garanti for at en ”sund hund” ikke vil udvikle sundhedsproblemer, men gener spiller alligevel en vigtig rolle.

Her er 27 hunderacer der har ganske høje levetider og generelt har få sundhedsproblemer.

Beagle

De er kendt for deres lugtesans og jagtevner. Beagles er moderat aktive, mellemstore hunde med en gennemsnitlig livealder på 10 til 15 år. Beagles lever generelt sunde liv. De mest hyppige sundhedsproblemer for racen inkluderer problemer med øjne og hofter og optræder typisk hos ælde hunde.

Australsk Cattle Dog

Australske Cattle Dogs er atletiske og intelligente og er gode kammerater til løbe- eller vandreture. Disse hunde har en gennemsnitlig levealder på 12 til 16 år og racen har generelt meget få sundhedsproblemer. Deres aktive sind kan dog muligvis føre til problemer med led og sener, f.eks. slidskader, men den slags problemer kan normalt fikses med hvile, medikamenter eller kirurgiske indgreb.

Chihuahua

Chihuahuaer har et stort sind og en stor intelligens, særligt når man tænker over deres størrelse. Det er ikke unormalt at disse små hunde lever næsten 20 år. De er generelt sunde og raske i det meste af deres liv, men der er nogle sundhedsproblemer knyttet til racen, f.eks. hjerte- eller øjeproblemer samt patella luksation (løse knæskaller).

Advertisements
Prev