5 Typer af Pitbullhunde du bør kende

Advertisements

Der er en del forvirring og misinformation omkring pitbulls. For eksempel er der mange der ikke ved, at pitbulls ikke er én specifik race. Det er et overbegreb der dækker over flere racer. Putbullhunde er ofte ofre for uretfærdig diskrimination. Disse hunde blev avlet pga. deres muskler og er ofte blevet brugt til umoralsk events såsom dogfighting. Det har givet dem et ufortjent dårligt ry for at være aggressive hunde. Faktisk er pitbullhunde ofte meget kærlige, trofaste og blide over for deres familiemedlemmer. De har det også med at være legesyge og er nemme at have med at gøre.

Her er de fem hunderacer der typisk betegnes som pitbullhunde:

Racens egenskaber

Pitbullhunde er normalt kantede og muskuløse, med dybe brystkasser og store, firkantede hoveder. De er notorisk stædige. Når de får en opgave, såsom at lære et nyt trick eller at grave et hul, giver de næsten aldrig op. De elsker mennesker, også fremmede, og har behov for masser af opmærksomhed. Det er vigtigt at træne og socialisere pitbullhunde fra de er små. Ellers kan det nemlig være svært at håndtere deres størrelse og styrke, f.eks. hvis de trækker i snoren eller hopper op på folk når de hilser på dem.

1.American Bully

American Bully racen er en ny race der blev avlet i 80’erne og 90’erne. Den blev anerkendt som en selvstændig race i 2013, dog kun hos United Kennel Club og ikke American Kennel Club. Racen stammer fra American pitbull terier og andre bulldog-racer. Sammenlignet med American pitbull har Bullies en bredere, mere kompakt bygning med et bredere hoved. Bullies er blevet specifikt avlet til at have et blidt og kærligt temperament, men de er stadig stærke og atletiske, så de har brug for masser af motion for at holde dem i form og i godt humør.

Advertisements
Prev