Ikke familievennlig: Hunderaser som ikke er de beste med barn

Advertisements

Rottweiler

Rottweilere er potente hunder som tidligere ble avlet for å trekke kjerrer og vokte hjem. Denne hunderasen har rykte på seg for å være voldsom. Disse hundene er en av de tidligste rasene av landbruksdyr som ble brukt til gjeting. Mange mener at rasen er smart, livlig og krever mye oppmerksomhet og mosjon. Rottweilere kan bli aggressive hvis de ikke har disse elementene.

Aggresjon kan raskt eskalere til skadelig atferd som å klore, angripe eller bite. En rottweiler kan bite med en bitekraft på 328 psi, ifølge Association of Professional Dog Trainers (APDT) (pund per kvadrattomme). Dette er nesten 2,5 ganger psi for et menneske, som vanligvis er mellom 120 og 140.

Alaskan malamute

De er kraftige flokkdyr som krever sterkt lederskap og streng trening. Mange føler at hvis rasen ikke håndteres riktig, vil den bli desorientert, angripe mennesker og muligens bli farlig. De har et sterkt ønske om å forfølge byttedyr; derfor bør de stelles på riktig måte! En annen avgjørende faktor er at de lærer i et sakte tempo, noe som krever mye tålmodighet gjennom hele treningen!

Når de er koblet til en slede eller får en kommando, er denne rasen oppgaveorientert, noe som betyr at de vil løpe i ønsket retning til de lærer noe annet. Som et resultat eksisterer faren. Skader fra selv en betydelig alaskan malamute kan unngås med riktig trening.

Kangal

Kangalhunden er en mastiff-rase som er stor og sterk nok til å avverge rovdyr som ulv og bjørn. Det er en stor gjeterhund med turkestanske forfedre. Denne rasen kan være en families våkne øye eller deres verste mareritt, avhengig av dens habitat og behandling.

Selv om Kangal er beskyttende, blir den vanligvis møtt med varme og ømhet. Det er da hunden er avslappet og rolig. Ifølge Inside Dogs World, hvis de oppdager fare, vil de kjempe mot trusselen de vil bite, og deres størrelse og bitekraft sies å være så sterk som 743 PSI.

Advertisements