Ikke familievennlig: Hunderaser som ikke er de beste med barn

Har du noen gang lurt på hvilke hunder som er rangert som “verdens farligste hunder i dag”? Vil du lære mer om verdens farligste hunder? Alle hunder har potensial til å forårsake ufattelig skade og fare, men det er mer sannsynlig at bestemte raser har skadelige reaksjoner og forårsaker dødsfall hvis de ikke er riktig trent.

En hundeeier kan ha nytte av å legge merke til utbrudd og mistenkelig oppførsel. Og med riktig trening kan praktisk talt alle raser venne seg av med en dårlig vane. Det er likevel viktig at vi forstår risikoen og forpliktelsene ved å eie en hund. Her er hva du bør vite om de mest dødelige hunderasene.

Pitbull

Advertisements
Advertisements

Når du kombinerer entusiasmen og smidigheten til terriere med kroppsbygningen og styrken til en bulldog, får du denne rasen. Noen eksperter mener at den økende populariteten til arten er skylden for det økte antallet Pit Bull-angrep. Gjennom historien har de blitt avlet for å slåss og blir ofte feiltrent, misbrukt eller mishandlet. Denne intelligente rasen kan imidlertid være ganske vennlig og leken hvis den får tilstrekkelig omsorg.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) utstedte en uttalelse om dødelige tilfeller av pitbull. “Pit Bulls opplever utbredt, kontinuerlig misbruk og forsømmelse,” bemerket veldedighetsorganisasjonen. Det kan forklare hvorfor denne rasen, spesielt, er oftere involvert i skader og dødsfall.

Rottweiler

Rottweilere er potente hunder som tidligere ble avlet for å trekke kjerrer og vokte hjem. Denne hunderasen har rykte på seg for å være voldsom. Disse hundene er en av de tidligste rasene av landbruksdyr som ble brukt til gjeting. Mange mener at rasen er smart, livlig og krever mye oppmerksomhet og mosjon. Rottweilere kan bli aggressive hvis de ikke har disse elementene.

Aggresjon kan raskt eskalere til skadelig atferd som å klore, angripe eller bite. En rottweiler kan bite med en bitekraft på 328 psi, ifølge Association of Professional Dog Trainers (APDT) (pund per kvadrattomme). Dette er nesten 2,5 ganger psi for et menneske, som vanligvis er mellom 120 og 140.

Schæferhund

Schæferhunder har eksistert i mer enn hundre år og er noen av de mest populære hundene i verden. De startet som tjenestehunder og blir nå ofte trent til å arbeide sammen med militære og politimyndigheter. Ifølge CDC trives schæferhunder med å forsvare menneskene de bryr seg om.

Dette kan på den annen side forklare hvorfor så mange individer har blitt skadet av denne rasen. CDC undersøkte data fra United States Humane Society og oppdaget at schæferhunder var ansvarlige for 19 dødsfall i løpet av 17 år. Likevel, med riktig trening kan disse hengivne hundene vokse til milde kjemper.

Alaskan malamute

De er kraftige flokkdyr som krever sterkt lederskap og streng trening. Mange føler at hvis rasen ikke håndteres riktig, vil den bli desorientert, angripe mennesker og muligens bli farlig. De har et sterkt ønske om å forfølge byttedyr; derfor bør de stelles på riktig måte! En annen avgjørende faktor er at de lærer i et sakte tempo, noe som krever mye tålmodighet gjennom hele treningen!

Når de er koblet til en slede eller får en kommando, er denne rasen oppgaveorientert, noe som betyr at de vil løpe i ønsket retning til de lærer noe annet. Som et resultat eksisterer faren. Skader fra selv en betydelig alaskan malamute kan unngås med riktig trening.

Kangal

Kangalhunden er en mastiff-rase som er stor og sterk nok til å avverge rovdyr som ulv og bjørn. Det er en stor gjeterhund med turkestanske forfedre. Denne rasen kan være en families våkne øye eller deres verste mareritt, avhengig av dens habitat og behandling.

Selv om Kangal er beskyttende, blir den vanligvis møtt med varme og ømhet. Det er da hunden er avslappet og rolig. Ifølge Inside Dogs World, hvis de oppdager fare, vil de kjempe mot trusselen de vil bite, og deres størrelse og bitekraft sies å være så sterk som 743 PSI.

Siberian husky

Som valp kan en siberian husky ligne på et kosedyr, men når den er fullvoksen forvandles rasen til en stor og beskyttende energiball som nesten alltid er klar til å leke. Inntil du gnir dem på feil måte, er disse firbente følgesvennene utadvendte skapninger som er forberedt på å behage. Den genetiske Spitz-familien inkluderer denne rasen.

Disse hundene har utviklet et rykte for å være sta over tid. De krever mye oppmerksomhet så vel som konstant trening. En siberian huskys liv kan bli vilt, farlig og uforutsigbart hvis og når det er mangel på orden i livet deres.

Belgisk malinois

Belgisk malinois, noen ganger kjent som belgisk gjeterhund, er en slank og fleksibel hunderase. Rasen er en pålitelig jakthund på grunn av dens evne til å tilpasse seg ethvert klima. Fordi denne intelligente og energiske hunden er involvert i jaktaktiviteten, bør det ikke komme som noen overraskelse at den kan bli farlig.

Disse hundene kan være for voldsomme med små barn og andre dyr hvis de ikke er tilstrekkelig trent. På grunn av deres temperament og evner blir belgisk malinois ofte brukt som vakt- og politihunder. Med en psi-poengsum på 195 fra Inside Dogs World er det lett å se hvorfor denne rasen er et populært valg for disse yrkene.

Dobermann Pinscher

Doberman Pinscher, noen ganger kjent som Doberman, er en mellomstor hunderase som først ble oppdaget i 1890 av Karl Friedrich Louis Dobermann, en tysk skatteoppkrever. Doberman Pinschers er kjent for å være følsomme, omsorgsfulle og beskyttende for ungene de ble oppdratt med. Dette kjæledyret er robust og livlig, noe som gjør det til en perfekt sikkerhetshund for en familie. Imidlertid kan deres ekstreme aktivitet og beskyttelsesevne til tider utgjøre problemer.

Doberman Pinscher kan bli utålmodig, aggressiv og farlig hvis den stimuleres mens den er i beskyttelsesmodus. Disse enorme dyrene kan læres opp til å spare sinnet sitt til hundeparken, til tross for at de krever mye trening, trening og sosialt samvær.

Chow

Med et navn som Chow Chow er det lett å glemme at de kan være farlige. Disse hundene har imidlertid en løvelignende munn under den veldig luftige pelsen. Ifølge The Chow Chow Club er denne rasen kjent i Kina som “Songshi Quan”, som kan oversettes til “oppblåst løvehund”. Den har en østasiatisk opprinnelse.

Chow Chows uvanlige svarte tunge hviler midt i et sett med tenner som er i stand til å bite 220 pund per kvadrattomme, ifølge Inside Dogs World. Det har blitt observert at hvis disse myke hundene ikke blir sosialisert, kan de bli aggressive eller ha overbeskyttende atferd.

Boxer

Boxeren er en korthåret medium til den gigantiske hunderasen som stammer fra Tyskland. Boxere har en vekst som ikke samsvarer med deres personlighet. De er intelligente, rolige og relativt enkle å lære opp. Barn og andre hunder er vennlige mot disse aktive og trofaste skapningene. Men hvis de ikke er tilstrekkelig trent, vil de ofte bruke tiden sin aggressivt på å angripe små lodne dyr.

Mens allboxerinfo.com karakteriserer denne rasen som en vellykket jeger hvis kraft stammer fra kjeven, antas det at en bred snute og åpne nesebor ble introdusert gjennom avl for å hjelpe dem med å puste lettere mens munnen var låst i byttet.

Grand danois

Dette er ikke en miniatyrhest, men en grand danois. Når det gjelder unghester, er den gigantiske rasen ofte mild og tålmodig. De kan nå en maksimal høyde på 32 tommer fra skulder til bakken. Ifølge American Kennel Club kan grand danois være høyere enn de fleste mennesker som står på bakbeina.

Grand danois er svært årvåkne dyr og hjemmevakter som må sosialiseres til et husholdningsmiljø; dermed kan deres rolige oppførsel endres på et øyeblikk. Denne betydelige hunden kan slå et menneske av hvilken som helst størrelse på baken med et enkelt sveip med poten.

Amerikansk bulldog

Amerikansk bulldog, som opprinnelig ble utviklet for vakthold, hardt gårdsarbeid og kamp, har et enestående rykte. De kan være milde, vennlige og svært hengivne hvis de vokser opp i et godt og varmt hjem. De kan imidlertid bli temperamentsfulle hvis de ikke blir oppdratt med veiledning eller omsorg.

Trening og omsorg er ofte nøkkelen til et godt hjemmeliv for denne rasen. Amerikansk bulldog er en muskuløs og kraftig hund. Så mye at de på grunn av sin store størrelse kan skade barn eller andre små dyr ved et uhell. Det er viktig å lære hunden å gjenkjenne sin egen størrelse.

Sankt bernhardshund

Sankt bernhardshund er en av de mest populære hunderasene i verden, ifølge American Kennel Club. Disse massive hjørnetennene er hjemmehørende i de sveitsiske Alpene og er kjent for sin evne til å redde snø i iskalde klimaer. Selv om denne rasen vanligvis er intelligent og vennlig, kan den bli voldelig hvis den ikke sosialiseres ordentlig.

Med vekter fra 60 til 70 kilo for hunner og 70 til 80 kilo for hanner, kan disse kraftige og muskuløse hjørnetennene handle uten å innse sin egen styrke. Det barna synes er morsomt, kan raskt bli til en skade. Det er derfor, som med mange andre raser, trening er nødvendig.

Dogo argentino

Dogo Argentino er en suveren beskytter av familien sin, men den bør håndteres forsiktig rundt utenforstående. Bortsett fra å kunne veie opptil 45 kilo, kan rasen bli mellom 60 og 70 cm høy fra skulder til bakken. En av grunnene til at Dogo Argentino krever så mye trening er på grunn av dette.

Disse store, utrolig muskuløse og smarte skapningene er hjemmehørende i Argentina. Dogo Argentinos tendens når de er opprørt eller når de tror at de selv eller familien deres er i fare, er å vise sin styrke. Det kan ta form av et utfall, bite eller annen aggressiv oppførsel.

Rhodesian ridgeback

Ifølge petplace.com brukte jegere i dagens Zimbabwe Rhodesian Ridgeback-rasen til å jakte på løver på 1800-tallet. På grunn av hårmønsteret deres ble de kjent som “Hunden med slangen nedover ryggen.” De har rykte på seg for å være svært kraftige og viljesterke skapninger.

Slangens skildring av pelsen samsvarer med dyrets personlighet. Denne hunden, som blir 60-70 cm høy og veier 35-40 kg, kan være svært lojal mot sine følgesvenner, samtidig som den er redd for motstandere. Derfor er det viktig å gi denne hengivne følgesvennen rikelig med oppmerksomhet, frihet, trening og sosialisering.

Cane Corso

Mastiff Cane Corso er en italiensk mastiff-rase. Ifølge American Kennel Club har den eksistert i hundrevis av år, og navnet kan oversettes til “vokterhund”. Personlig beskyttelse, sporing, rettshåndhevelse, vakthund og selskapshund er alle bruksområder for denne rasen. Cane Corso, avlet for å kjempe, jakte og delta i dødelige blodsporter mens den beskytter mennesker og eiendom, kan være ondskapsfull.

Selv om denne rasen har en turbulent historie, er fremtiden deres å omskrive. Denne hunden vil aggressivt beskytte familien sin hvis den får tilstrekkelig omsorg. Feil trening og avlsprosedyrer kan imidlertid føre til at en Cane Corso blir aggressiv og farlig.

Bullmastiff

Bullmastiffen er en hybrid mellom en bulldog og en mastiff, som navnet antyder. Denne hunden kan bli så høy som 70 cm fra skulder til bakken og veie opp til 45 kg. Disse hundene ble brukt til å avskrekke krypskyttere i det nittende århundre. De oppnådde dette ved å forme og projisere et aggressivt og selvsikkert eksteriør.

Selv om disse hundene er trent til å være beskyttere, er de fortsatt i stand til å bygge sterke bånd til eierne sine. Men hvis rasen ikke sosialiseres eller trenes ordentlig, kan den gå tilbake til sin tidligere tilstand og bli dødelig for til og med sine egne familier.

Tibetansk mastiff

Tibetansk mastiff er en massiv hund. Den har en middels til lang dobbel pels som varierer i farge avhengig av temperaturen. Denne hunden, som veier mellom 90 og 150 pund, er våken, imponerende og en sterk beskytter av familien sin. Dette dyret er kjent som “Guardian dog supreme” av American Kennel Club fordi det er rolig rundt huset, men voldsomt territorielt rundt utenforstående.

Tibetanske mastiffer, en gang Himalaya-vaktene, er viljesterke og selvsikre. Når de konfronteres med noen som hunden oppfatter som en trussel, utnytter de dristig sin størrelse på 24-26 tommer til sin fordel. Denne hunden vil holde besøkende i sjakk med sitt barytonbjeff, sin mektige størrelse og bemerkelsesverdige smidighet.

Ulvehund

Denne rasen er en krysning mellom en tamhund og en av fire ulvearter (grå ulv, østlig ulv, rød ulv eller etiopisk ulv). Ikke bare er dette et omstridt kjæledyr, men det er også ulovlig i flere jurisdiksjoner, inkludert New York, å eie den sjeldne og potensielt farlige rasen.

Disse hundene har en fryktinngytende tone som kan være vanskelig å forstå eller regulere på grunn av deres ulve-DNA. En ulvehunds oppførsel kan være uforutsigbar, ifølge International Wolf Center. Mens ulvehunden, som resten av hundene på denne listen, kan være en persons beste venn med riktig trening.

Kaukasisk schæferhund

Kaukasisk schæferhund, også kjent som kaukasisk ovcharka, er en stor rase som kan nå 90 kilo. For noen som ikke er kjent med slike enorme skapninger, kan vekten alene være vanskelig. Men med riktig trening kan denne hunden bli en fantastisk venn. Den typiske levetiden til en voksen hann er 10-12 år.

Opprinnelsen til denne rasen kan spores tilbake til Russland og andre europeiske land. Den kaukasiske gjeterhunden er en robust og selvsikker hund som opprinnelig ble avlet for gjeting og husdyrvakt. Disse jobbene er enkle for rasen på grunn av størrelsen. Det kan imidlertid bidra til at de blir aggressive og farlige hvis de ikke er tilstrekkelig trent og sosialisert.