Ikke familievennlig: Hunderaser som ikke er de beste med barn

Har du noen gang lurt på hvilke hunder som er rangert som “verdens farligste hunder i dag”? Vil du lære mer om verdens farligste hunder? Alle hunder har potensial til å forårsake ufattelig skade og fare, men det er mer sannsynlig at bestemte raser har skadelige reaksjoner og forårsaker dødsfall hvis de ikke er riktig trent.

En hundeeier kan ha nytte av å legge merke til utbrudd og mistenkelig oppførsel. Og med riktig trening kan praktisk talt alle raser venne seg av med en dårlig vane. Det er likevel viktig at vi forstår risikoen og forpliktelsene ved å eie en hund. Her er hva du bør vite om de mest dødelige hunderasene.

Kaukasisk schæferhund

Kaukasisk schæferhund, også kjent som kaukasisk ovcharka, er en stor rase som kan nå 90 kilo. For noen som ikke er kjent med slike enorme skapninger, kan vekten alene være vanskelig. Men med riktig trening kan denne hunden bli en fantastisk venn. Den typiske levetiden til en voksen hann er 10-12 år.
Opprinnelsen til denne rasen kan spores tilbake til Russland og andre europeiske land. Den kaukasiske gjeterhunden er en robust og selvsikker hund som opprinnelig ble avlet for gjeting og husdyrvakt. Disse jobbene er enkle for rasen på grunn av størrelsen. Det kan imidlertid bidra til at de blir aggressive og farlige hvis de ikke er tilstrekkelig trent og sosialisert.

Pitbull

Når du kombinerer entusiasmen og smidigheten til terriere med kroppsbygningen og styrken til en bulldog, får du denne rasen. Noen eksperter mener at den økende populariteten til arten er skylden for det økte antallet Pit Bull-angrep. Gjennom historien har de blitt avlet for å slåss og blir ofte feiltrent, misbrukt eller mishandlet. Denne intelligente rasen kan imidlertid være ganske vennlig og leken hvis den får tilstrekkelig omsorg.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) utstedte en uttalelse om dødelige tilfeller av pitbull. “Pit Bulls opplever utbredt, kontinuerlig misbruk og forsømmelse,” bemerket veldedighetsorganisasjonen. Det kan forklare hvorfor denne rasen, spesielt, er oftere involvert i skader og dødsfall.

Schæferhund

Schæferhunder har eksistert i mer enn hundre år og er noen av de mest populære hundene i verden. De startet som tjenestehunder og blir nå ofte trent til å arbeide sammen med militære og politimyndigheter. Ifølge CDC trives schæferhunder med å forsvare menneskene de bryr seg om.
Dette kan på den annen side forklare hvorfor så mange individer har blitt skadet av denne rasen. CDC undersøkte data fra United States Humane Society og oppdaget at schæferhunder var ansvarlige for 19 dødsfall i løpet av 17 år. Likevel, med riktig trening kan disse hengivne hundene vokse til milde kjemper.

Prev